5 redenen waarom maaltijdshakes helpen met afvallen

Kun je wel een steuntje in de rug gebruiken bij het afvallen? Snappen we. Het is ook niet makkelijk. Maaltijdshakes kunnen jou helpen om gewicht te verliezen. Zo’n shake vervangt een normale maaltijd als ontbijt, lunch of diner. 

Wanneer je deze shakes gebruikt in combinatie met een gevarieerd dieet met groente, fruit en vezels kun je werken aan een fit lijf, maar óók die vervelende kilo’s kwijtraken. Hoe? Hieronder zetten we vijf voordelen van maaltijdshakes op een rij: 

 

1. Met maaltijdshakes afvallen: minder calorieën

De shakes bevatten minder calorieën dan jouw normale ontbijt of lunch. Als jij minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt, kun je afvallen. Zo simpel is het. En de shakes hebben nog een groot voordeel: ze bevatten een groot deel van de vitaminen en mineralen die jij op een dag nodig hebt. Zo breng je door het drinken van maaltijdshakes jouw totale aantal calorieën in een dag omlaag, terwijl je wél voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Let er wel op dat je de juiste maaltijdshakes koopt: sommigen zitten vol met suiker. En daar val je nou juist niét van af. De Simply Her maaltijdshake is samengesteld door onze Zweedse experts en bevat geen toegevoegde suikers. Ook fijn: in deze shake zitten maar 213 calorieën.

 

2. Wel gewicht verliezen, maar geen spieren

De grote struggle met afvallen: je verliest gewicht, maar ook spieren. Dat is wat je nou niét wilde. Zonde van dat zweten in de sportschool. En hoe meer spieren je hebt, hoe meer jouw lichaam verbrandt in rust. Die spieren wil je dus niet kwijt. Gelukkig hoeft dat niet als je gebruikmaakt van maaltijdshakes. Deze shakes bevatten veel eiwitten, waardoor je ook aan spieropbouw werkt.

  

3. Makkelijk te maken

Geen uren in de keuken voor een gezond ontbijtje of lunch. Een maaltijdshake is namelijk in een handomdraai klaar. Het enige wat je hoeft te doen, is water of melk toevoegen aan het poeder. Even schudden en je bent good to go. Ideaal voor mensen die in een drukke periode snel naar ongezond voedsel grijpen omdat het makkelijk is. Een shake is nét zo snel, maar een stuk gezonder.

 

4. Je zit langer vol

Misschien denk je nu: kan één drankje een hele maaltijd vervangen? Krijg ik geen trek na een tijdje? Geen zorgen, dat gebeurt niet. Het fijne van maaltijdshakes is dat ze ervoor zorgen dat jij langer een vol gevoel houdt. Door de toegevoegde vezels in de shake krijg je minder snel trek. Op die manier zijn ze een volwaardige vervanger van een maaltijd.

 

5. Helpt bij opgeblazen gevoel

Onze Simply Her Meal Replacement Shake bevat het complexe DigeZyme. Dit enzym zorgt ervoor dat je mineralen en vitaminen beter opneemt. Daardoor herstelt je lichaam sneller. Bijvoorbeeld na een zware training. Daarnaast helpen de enzymen bij een goede spijsvertering zodat je van dat opgeblazen gevoel af komt. Met de Simply Her maaltijdshakes raak je dus niet alleen kilo’s kwijt, je werkt ook aan een gezonde spijsvertering. Da’s pas een fijne win-win, toch?

Wil je ook starten met maaltijdshakes om af te vallen? De Simply Her Toning shake is verkrijgbaar in de smaken chocolade, aardbei en vanille. Koop een bundel en betaal maar € 1,13 per maaltijd.