Glucomannan? Waarom je dit moet kennen als je wilt afvallen

De kans is groot dat je nog nooit van deze stof gehoord hebt: glucomannan. Het is een voedingsvezel afkomstig uit Azië die jou kan ondersteunen bij het kwijtraken van kilo’s. Maar wat is dit precies? Hoe gebruik je het? En hoe draagt het bij aan gewichtsverlies? In deze blog leggen we uit hoe jij kunt afvallen met glucomannan.

Glucomannan is een voedingsvezel van de Konjac plant. Deze plant groeit onder andere in China, Indonesië en Japan. Wanneer de vezels van de glucomannan in aanraking komen met water, zetten ze uit.  Zie het als kleine sponsjes die uitzetten als ze nat worden: dat gebeurt ook met de glucomannan in jouw lichaam als jij de supplementen neemt samen met een glas water.

Glucomannan afvallen

Wanneer de voedingsvezels uitzetten, heb jij een voller gevoel en wordt jouw eetlust geremd. Daardoor ga je minder eten en grijp je niet meer zo vaak naar een ongezonde snack. En wanneer we minder calorieën binnenkrijgen dan we verbranden, kunnen we afvallen. Klinkt simpel toch?

Bij glucomannan is het wél van belang dat je deze voedingsvezel op de juiste manier in je eetpatroon opneemt. Glucomannan kan bijdragen aan gewichtsverlies als je het gebruikt in combinatie met een energie-beperkend dieet.

Kilo’s kwijtraken

De glucomannan werkt het beste wanneer je 3 gram per dag inneemt, verspreid over drie doses. Je neemt de glucomannan samen met een glas water voor een maaltijd. Bijvoorbeeld eentje bij het ontbijt, bij de lunch en bij het avondeten. Als je glucomannan gebruikt, is het belangrijk dat je gevarieerd en gebalanceerd eet en een gezonde levensstijl hebt.

De resultaten van het gebruik van dit supplement liegen er niet om. Uit een studie bij obesitaspatiënten blijkt dat mensen die glucomannan namen zo’n 5,5 lbs (2,5 kilo) kwijtraakten over een periode van acht weken. Ze veranderden in die periode niets aan hun eetpatroon en gingen niet meer of op een andere manier sporten. Klinkt goed he?

Cholesterol en glucomannan

Maar er is meer. Glucomannan helpt niet alleen bij afvallen, het is ook goed voor je cholesterol levels. Veel slecht cholesterol in je lichaam heeft een negatief effect op je hart en bloedvaten. Uit studies blijkt dat glucomannan bijdraagt aan het verlagen van cholesterol levels in je lichaam.

Daarmee is het niet alleen een voedingsvezel die helpt bij afvallen, maar ook eentje die bijdraagt aan beter cholesterol. En het mooie? Glucomannan is een natuurlijke voedingsvezel. In onze capsules zit niets anders toegevoegd dan alleen de voedingsvezels uit de Konjac plant. Daardoor ondersteunt het jou op een natuurlijke manier.


Zelf ervaren wat glucomannan voor jou kan doen? De Simply Her Hunger Control glucomannan helpt jou van je hongergevoel af en draagt bij aan gewichtsverlies.