Eiwitshakes voor vrouwen: alle feiten op een rij

Posted by Nastaran Dahlquist on

Het drinken van eiwitshakes is allang niet meer alleen voor mannen. Ook vrouwen kunnen namelijk betere trainingsresultaten behalen wanneer zij proteïne-shakes nuttigen. Een van de grootste mythes, die we gelijk kunnen ontkrachten, is dat eiwitshakes zouden zorgen voor mannelijke spieropbouw. De mannelijke spieropbouw heeft namelijk te maken met het testosterongehalte, wat bij vrouwen een stuk lager ligt. Je hoeft dus niet bang te zijn voor mannelijke spieropbouw doordat je eiwitshakes gaat nuttigen. Wat je wel mag verwachten zijn goed gevormde spieren. We zetten alle feiten over eiwitshakes voor vrouwen voor je op een rij.

 

1.   Eiwitten geven je een verzadigd gevoel

Een andere mythe die we kunnen ontkrachten is dat je van eiwitshakes dik zou worden. Dankzij de complexe structuur van eiwit kost het verteren ervan meer energie dan het verteren van koolhydraten en vetten. Daardoor geven eiwitten je een langduriger verzadigd gevoel. 

 

2.   Eiwitshakes helpen je om op een gezonde manier af te vallen

Spieren breken sneller af dan vet. Wanneer je te snel afvalt doordat je bijvoorbeeld te weinig eet, dan zullen spieren als eerste afbreken. Je verliest dan wel gewicht maar niet op een juiste manier. Om dit te voorkomen kun je dankzij eiwitshakes je eiwitgehalte op pijl houden, dit zorgt ervoor dat je spieren minder snel afbreken en dat je in plaats daarvan vet verliest. In combinatie met het verzadigde gevoel wat eiwitshakes je geven helpen deze je om op een goede manier af te vallen.

 

3.   Eiwitshakes zijn laag in calorieën en helpen om calorieën te verbranden

Een eiwitshake is laag in calorieën. Daarnaast ondersteunen eiwitten ook nog eens het vetverbrandingsproces in het lichaam, ook wel bekend als thermogenese. Door namelijk jouw eiwitinname te verhogen, kun je ook jouw dagelijkse energieverbruik verhogen. Stimuleer je metabolisme dankzij eiwitshakes.

 

4.   Vrouwen leveren betere sportprestaties dankzij eiwitshakes

Als je eiwitinname hoog genoeg is, verbeterd dit je uithoudingsvermogen. De combinatie van de juiste hoeveelheid eiwitten en koolydraten is een uitstekende manier om de glycogeengehaltes te herstellen. Dankzij de juiste dagelijkse hoeveelheid eiwit inname wordt tevens kracht opgebouwd en blijft deze kracht behouden. Neem een eiwitshake voor fysieke inspanning om je lichaam tegen spierafbraak te beschermen en te voorkomen dat andere bronnen van energie aangebroken worden.

 

5.   Eiwitshakes helpen bij het opbouwen van spieren

Eiwitshakes leveren brandstof om spierweefsel op te bouwen na krachttraining. Ook helpen eiwitshakes om de opgebouwde spiermassa te behouden, het gaat spierverlies tegen. Eiwitpoeder is bovendien rijk aan BCCA, drie essentiële aminozuren die belangrijk zijn voor spieropbouw.

 

6.   Eiwitshakes voor vrouwen zorgen voor een beter herstel na training

Doe je aan krachttraining? Dan beschadig je jouw spieren tijdens het trainen, vooral wanneer je net start met trainen zal er meer spierschade ontstaan en zul je meer spierpijn hebben dan wanneer je al wat langer traint. Neem na het trainen een eiwitshake dit zorgt voor een beter spierherstel waardoor spierpijn afneemt. Tip: ook inname van een eiwitshake voor het slapen gaan kan spierherstel versnellen.

 

7.   Eiwitshakes zijn makkelijk in gebruik

Eiwitten kun je natuurlijk ook uit bijvoorbeeld kip en peulvruchten halen. Het bereiden van een eiwitrijke maaltijd kost tijd, terwijl je een eiwitshake overal kunt drinken. Je hebt slechts het eiwitpoeder, een shakebeker en water nodig. Zo kun je dus eenvoudig je eiwitinname verhogen.

 

Nog een extra reden om eiwitshakes toe te voegen aan jouw dagelijkse routine: onze eiwitshakes bevatten 25 essentiële vitaminen en mineralen die bijdragen aan een gezond lichaam en is overigens verkrijgbaar in de onweerstaanbare smaken chocolade en vanille, bekijk het eiwitshake aanbod.

← Older Post Newer Post →Leave a comment