Vetpercentage verlagen: 12 tips to light you up

Posted by Nastaran Dahlquist on

Je eet gezond, je werkt je te pletter in de gym, maar je six pack blijft maar verlegen onder dat laagje buikvet liggen? Om afgelijnde spieren te zien is afvallen alleen niet voldoende, je moet je vetpercentage naar beneden krijgen. Voor vrouwen ligt dat percentage rond de 12%, maar van zodra je onder de 18% duikt, krijg je al strakke billen waar negativiteit van afkaatst!

Maar hoe brand je dat isolatielaagje er dan juist af? We geven je 12 tips that will light you up!

 

1.      The long run

Wie vetpercentage wil verlagen, ‘is in it for the long run’. Het is een werk van lange adem. Als je graag deze zomer pronkt met een six pack, kan je beter in januari al starten met je goede voornemens. Je mag namelijk niet te snel afvallen, want dan verlies je niet alleen vet, maar ook je opgebouwde spiermassa. Mik op zo’n halve kilo per week en bouw stapsgewijs je calorie-inname af.

 

2.      Protein for the win

Minder vet, meer spiermassa? Dan moet je erop toezien dat je voldoende eiwitten consumeert. Afhankelijk van je activiteitsniveau heb je meer eiwitinname nodig. Duurlopers hebben 1,4 gram per kilo lichaamsgewicht nodig. Voor krachttrainers is dat tot 2 gram per kilo lichaamsgewicht.

Je haalt ze uit voedingsmiddelen of easy-peasy uit ons eiwitpoeder. Per shake met één maatschep Simply Her Whey Protein krijg je al 23,1 gram proteïne binnen.

 

3.      Weet wat je eet

Enkel op je proteïne-inname letten is helaas niet voldoende. Je moet ook in de gaten houden dat je niet teveel caloriën, koolhydraten of vetten binnenkrijgt. Daarvoor kan het handig zijn om in een app bij te houden wat je eet om te weten of je maaltijd je helpt of saboteert. Dit zijn onze favoriete apps:

  • MyFitnessPal
  • FatSecret

Maak het jezelf gemakkelijk door een Simply Her Toning Shake mee te nemen on the go. Deze maaltijdvervanger wapent je tijdens honger in een zoektocht naar een snack die alleen ongezond kan aflopen.

 

4.      Intermitterend vasten

Eet ook eens even niet. Vasten kan je metabolisme superchargen en je lichaam krijgt meer tijd om je vertering te voltooien en reserves aan te spreken. Je hoeft niet 40 dagen hongersnood te lijden, kies een patroon dat bij je levensstijl past. Volgens studies bereik je de beste resultaten met 16:8: gedurende 16 uur eet je niet en je plant al je maaltijden in een tijdspanne van 8 uur.

 

5.      Kopje koffie of thee

In de periodes dat je niet eet, mag je wel zwarte koffie en groene thee drinken. Dat is ideaal, want deze drankjes versnellen je metabolisme. Geen fan van de smaak? Neem een Simply Her Fatburner supplement met wat water en krijg alle voordelen van koffie en thee in één slok.

 

6.      Drink je water

Water helpt je niet alleen sneller verzadigd te voelen, het verhoogt ook je metabolisme én alles vloeit ook vlotter naar de uitgang. Een opgeblazen buik staat je zo alvast niet meer in de weg!

 

7.      Move it

De beste vorm van bewegen om vet te verbranden is een HIIT (High Intensity Interval Training) omdat je ook erna nog blijft nabranden. Urenlang cardio is minder efficiënt, maar blijf door de dag heen zoveel mogelijk bewegen. Dat is zo eenvoudig als wat vaker de fiets nemen of te wandelen of de trappen te kiezen in plaats van de lift.

 

8.      Lift it

Vermijden dat je spiermassa verliest, doe je het best door nieuwe op te bouwen. Doe minimaal 2x/per week een krachttraining met gewichten. Hoe meer spiermassa, hoe beter je metabolisme en hoe meer calorieën je verbrandt in rust.

 

9.      Schone slaapster

Over rust gesproken: minimum 8u slapen zorgt ervoor dat je spieren goed herstellen en je verbrandt ook nog eens calorieën. WIN, WIN, WIN!

 

10. Herstel snel

Als je veel aan krachttraining doet, moeten je spieren goed herstellen. Dat doe je door te rusten, eiwitrijke voeding te consumeren, maar ook met de juiste supplementen. BCAA Simply Her Repair & Recover helpt bij het opbouwen van spieren tijdens en na het sporten. Het poeder bevat drie BCAA’s: leucine, isoleucine en valine. Deze essentiële aminozuren verzachten spierpijn zodat jij er snel weer tegenaan kan.

 

11. Dream big, plan small

Het is goed om grote doelen te hebben, maar het kan ook demotiverend zijn. Werken aan je droomlijf dat je pas over een half jaar bereikt, kan je soms moeilijk volhouden. Breek daarom je grote doel op in kleinere mijlpalen. Plan per dag, per week en per maand kleinere doelen die je makkelijker kan meten en behalen.

 

12. Prepare for failure

Wat? Ja, je hoort het goed: maak een plan voor wanneer je faalt. Want er komt een moment dat je motivatie onder het vriespunt zakt. Hoe ga je daarmee om? Wat doe je dan om jezelf op te peppen? Maak een noodplan voor dat scenario. En je mag gerust eens falen, maar raap jezelf weer op en ga door. You’ve got this, girl!

← Older PostLeave a comment